Over Robin Scholte

Ik ben een Nederlandse freelance fotograaf, met name gespecialiseerd in wildlife, natuur en landschapsfotografie.

Fotograferen is in mijn tienerjaren als hobby begonnen, de wegwerpcamera’s en de oneindige aantallen fotorolletjes die na iedere vakantie vol spanning weer terugkwamen vanuit de ontwikkelstudio’s. Want dat is toch echt wel voor mij het verslavende aan fotograferen; wachtend op dat specifieke en unieke moment en dat gevoel op die manier vastleggen. Een creatief proces waar ik ieder moment van de dag mee bezig kan zijn.

Na mijn opleiding aan de Hoge Hotelschool Maastricht ben ik commercieel directeur geworden van Scholte & de Vries – Estoppey, een groothandel voor bouw en industrie. Met 4 vestigingen en bijna 100 medewerkers een grote speler in een hele mooie maar geheel andere branche als mijn opleiding en passie. Al kon ik door mijn functie vaak out of the box denken en de organisatie weliswaar zakelijk maar ook creatief aansturen waardoor we opvielen in de markt.

Na de verkoop van mijn bedrijf heb ik de tijd en rust gevonden mij volop te focussen op mijn oude hobby, een nieuw avontuur en een geweldige uitdaging….. fotografie als (kunst)werk. De schoonheid van de natuur, de expressie van dieren en de kleurbeleving die we dagelijks ervaren, maar vaak niet opslaan probeer ik vast te leggen in mijn foto’s.

Voor vragen, opdrachten, ideeën of een mogelijke samenwerking kan je altijd contact opnemen met mij via info@rsphotoart.nl of volg me op Instagram via RS Photo Art.

Internationale erkenningen / Exposities:
1x Honorable Mention Budapest International Foto Awards 2020, category Nature/Sunset
3x Honorable Mention International Black & White Photography Contest, Monoawards 2020, category Wildlife
3x Honorable Mention Tokyo International Foto Awards 2020, categories Wildlife, Fine Art and Architecture
1x Nominee at the Fine Art Photography Awards 2021, category professional Wildlife / Animals