Algemeen RS Photo Art, Black & White Spider Awards, Fotowedstrijden, Winnaar

5 winnende foto’s in de Black and White Spider Awards

The Spider Awards winner

18e Black & White Spider Awards

Robin Scholte, Nederlands Wildlife Fotograaf, Triomfeert met 2 Eervolle Vermeldingen en 3 Nominaties bij de 18e editie van de internationele Black & White Spider Awards

“Los Angeles, (21 november 2023) – Robin Scholte, een Nederlandse fotograaf, is bekroond met de 2 eervolle vermeldingen en 3 nominaties in de 18e Black and White Spider Awards in de categorie Wildlife. Tijdens de prestigieuze Nomination & Winners Photoshow, gestreamd op zaterdag 18 november 2023 ontving Scholte zijn prijzen.

De juryleden van de 18e editie waren vooraanstaande figuren uit de branche, afkomstig van gerenommeerde instellingen wereldwijd. Marcel Wijnen, Creative Director bij Hulsbosch in Sydney, merkte op: “Dit jaar zagen we opnieuw een uitmuntende reeks inzendingen die nieuwe ideeën stimuleerden, wat het erg moeilijk maakte om winnaars te selecteren.” Conrad Hechter, Correspondent bij Goldsmiths, University of London, voegde toe: “Opnieuw heeft de Black & White Spider Awards uitstekende winnaars voortgebracht in zowel de professionele als amateurcategorieën. Er zijn een aantal werkelijk verbazingwekkende afbeeldingen – niet alleen de winnaars, maar ook die met een Eervolle Vermelding. Als jurylid was het een uitdaging om te kiezen uit zoveel sterke inzendingen.”

Jury Spider Awards 2023

De 18e Black & White Spider Awards waar ruim 6000 foto’s voor werden ingezonden werd gejureerd door leidende bedrijven in deze industrie als Phillips, London; Flatland Gallery, Amsterdam; David & Goliath, Los Angeles; San Francisco Museum of Modern Art; Saatchi & Saatchi, London; Portuguese Center of Photography, Porto; Jason McCoy Gallery, New York; Hulsbosch, Sydney; Willas Contemporary, Stockholm; FCB Global, New York; ADK Creative One Inc., Tokyo; The ArtFactory Club, Vienna; Silvan Faessler Fine Art, Switzerland; Goldsmiths, University of London; Alfred Ehrhardt Foundation, Berlin; DDB Canada, Edmonton; Galleria Valeria Bella, Milan; David Clarke, London; Chiara Badinella, Art Advisory & Appraisals, Milan; Goodby Silverstein & Partners, San Francisco; Grey Group, New York; en Galerie Bugada Cargnel in Paris.

2 Honorable Mentions Spider Awards:

“Focus” is een zwart/wit beeld van een nachtelijk drinkend luipaard in Zuid-Afrika. Ik heb er meerdere videos van genomen om mijn gevoel enigszins te beschrijven, maar daar ter plaatse in een donkere hut, een klein beetje licht op het luipaard en dan die doordringende ogen op jou gericht is onbeschrijfelijk. Het is één van die foto’s die ook bij mij groot op kantoor hangen.

“Elegant curves” is een foto uit een complete serie over de wilde zwaan. Genomen in het noordelijke puntje van Finland tijdens de wintermaanden. De complete collectie bestaat uit high-key foto’s met detail shots in kleur en zwart/wit.

Exposeren en meer:

Voor meer informatie, presentaties, exposities en aan- of verkoopmogelijkheden ben ik bereikbaar via het contactformulier op de site. Ik zal dan zo spoedig mogelijk (kan soms even duren als ik in het buitenland zit) contact opnemen om uw vraag te beantwoorden.


Bestel "spiderfellow18thwinner" foto van RS Photo Art voor kunst aan de muur